Clubul Sportiv Black Samurai

"Cand se risipesc norii, se poate vedea drumul."G. Funakoshi

Ce vârsta trebuie să am pentru a practica o arta martiala ?

In artele martiale nu exista limita de varsta !

Eu sunt fată. Pot practica o arta martiala ?

Da ! Unul dintre motive poate fi : AUTOAPARARE

Sunt afectiuni medicale ce mă pot împiedica sa practic o arta martiala ?

Daca stiti ca aveti probleme medicale, trebuie să consultati medicul de familie pentru un sfat. În general, arta martiala se încadrează în linia generală a sporturilor, deci e usor să vă dati singur răspunsul la această întrebare. Dacă puteti face un oricare alt sport - fotbal, baschet, tenis - atunci puteti practica si Karate.

Vreau sa ajut Clubul Sportiv Black Samurai ! Cum pot sa o fac ?

Poti ajuta clubul sportiv prin voluntariat, prin colaborari, prin donatii, prin sponsorizari, cu o urare...

Ce echipament este necesar când vin la sală?

În prima etapă, până vă obișnuiți cu ceea ce aveți de făcut, veniți cu un trening obișnuit sau dacă nu aveți veniți cu un pantalon și o bluza cu mâneca lungă. Cu timpul, vă veți procura un kimono. În picioare...desculț !

Vreau să vin să văd cum este. Când pot să fac asta?

Vino!  Priveste-ne ! Participa la un antrenament gratuit

si convinge-te singur daca suntem pe masura asteptarilor

tale ! Suna la 0723.031.536 pentru a te programa ! 

Observarea PSIHO–FIZICA a copilului

          Sunt multi factori care influenteaza evolutia unui copil. De aceea este foarte importanta observarea atenta a acestora si inlaturarea acelor laturi care in timp ar forma un caracter deficitar. Exemple: invidia, lipsa de modestie, indisciplina, lipsa de respect, iesirile nervoase, limbajul urat, etc.

          Este importanta observarea pshica a sportivilor. Este recomandata informarea discreta a antrenorilor privind problemele familiale. La copii starea de spirit se apreciaza dupa chipul vesel sau trist, modul cum comunica, dupa blandetea sau agresivitatea pe care o afiseaza, etc.

          De asemeni antrenorul,  trebuie sa se informeze despre situatia scolara a copiilor. Daca sunt silitori si respectuosi fata de profesori si colegi sau daca sunt indisciplinati , dezordonati sau lenesi.

          Antrenorul prin activitatea pe care o desfasoara contribuie in mod cert la desarvarsirea personalitatii elevilor sai. Acesta trebuie sa testeze capacitatea de efort a sportivului, rezistenta la oboseala, viteza de reactie, gandirea tactica, initiativa, mobilitatea, capacitatea de concentrare, atentia, precizia, rapiditatea executiilor, distibutivitatea atentiei, modestia,vointa, capacitatea sportivului de a se autodepasi.

            In acest scop parintii trebuie sa inteleaga ca este foarte importanta alimentatia si  odihna copiilor, precum si felul cum il mobilizeaza in momentele grele

Sfaturi pentru parinti

- Consultati-va periodic cu antrenorul sau instructorul privind evolutia si comportamentul copilului

- Procurati-i copilului echipamentul necesar in dojo (sala) intr-un timp cat mai scurt cu putinta pentru a se putea antrena corespunzator

- Evaluati periodic cum a evoluat copilul din momentul inscrierii la cursuri

- Lasati copilul sa zboare! Nu cautati sa il tineti numai langa dumneavoastra. Cantonamentele il vor ajuta sa se descopere, sa se descurce singur, sa socializeze, sa inteleaga importanta desfasurarii activitatilor dupa un program bine stabilit, etc.

- Cei mai multi copii cand au primul contact cu disciplina au tendinta sa renunte, intrucat ei cauta calea cea mai simpla si mai comoda. Nu-i lasati pe ei sa decida in locul dumneavoastra. Ei nu isi dau seama ce e mai bine si ce nu pentru ei

-Trebuie remarcat faptul ca implicarea tinerilor in sportul de performanta asigura nu doar obtinerea unor realizari in competitiile nationale si turneele internationale, ci contribuie, in primul rand, la educarea unui mod sanatos de viata a tinerei generatii

- Alimentatia are un rol foarte important in dezvoltarea armonioasa a copiilor. Pentru a nu se crea carente de vitamine si a evita ingrasarea excesiva incercati sa ii faceti sa inteleaga importanta consumului de fructe si legume si sa reduca (elimine) consumul de bauturi carbogazoase si de dulciuri

- Intrucat karate-ul ofera cel mai mare atu …..nu are varsta…..putand fi practicat pana la adanci batraneti, va recomandam sa va inscrieti si dumneavoastra sa practicati alaturi de grupa de seniori a clubului nostru, eliminand in acest fel stresul si energia negativa acumulate peste zi. In acest fel va veti putea petrece “ timpul de asteptare ” intr-un mod mult mai util si placut.

Clubul Sportiv de KARATE Black Samurai

Contact DOJO

0723.031.536